vineri, 28 mai 2010

Paris....un vis realizat


Museul Luvru


Catredala Notre Dame


piata ConcordeNu stiu pe cata lume am batut la cap si pe cata lume am inebunit dar vreau sa va zic intr-un final ca am ajuns la Paris. Da ati zice unii ca nu e asa de greu sa ajungi, dar pentru alti poate ca si astazi este inca un vis. Dar sa las toata povestea asta cu visul meu si sa spun cate ceva despre Paris. Este un oras impreseionant si cu toata oboseala care se acumuleaza pe drum iti trece doar privind fabulosul Turn Effel din departare. Pacat ca toat acesata priveliste si euforie a fost stricata de un""Ce faci fata?""dada..ati citi bine e primul cuvant care l-am auzit pe plaiurile pariziene ...si acolo e plin de noi....dar sa trec peste acesta si sa va scriu despre impresiile mele inca ""calde"".

Parisul trebuie neaparat vazut , nu e un oras de neglijat si sa nu credeti daca cineva va zice ca e lipsit de farmec .Si va spun sigur ca pentru cei care au invatat la scoala ani de zile istoria lui e o euforie sa ajungi acole si sa il vezi in realiatate.
Turnul Effel este o impresiananta opera de arta, cu o inaltime de 324m, cat o cladire de 81 de etaje (nu sunt niste feratanii adunate,)este o capodopera, un simbol care sincer e specaculos. Situat pe Champ de mars este cea mai inalta cladire din Paris si cel mai vizitat monument din lume. Nu am reusit sa -l vizitez(sa urc) in turn in primul rand din lipsa de timp deoarece am vazut Parisul in o zi jumate, asa ca a trebuit sa vedem toate monumentele de arta din fuga. Pentru cei care au timp nu ezitati sa urcati doar ca o sa trebuiasca a stai la o coada impresionanta.
Arc de Triomphe este situat in partea de vest a bulevardului Champs-Élysées , a fost comandat de Napoleon Bonaparte in 1806 insa spre nenorocul lui nu a reusit sa il vada si terminat.
Museul Invalides este un complex de spitale si azil construit la ordinul Regelui Soare- este astazi locul de veci a soldatilor, eriolor Frantei si a lui Napoleon.
Catedrala Notre-Dame cea mai intunecata catedrala din cele gotice este imporatanta prin cele trei roze ale catedralei, care reprezintă una din marile opere de artă ale creştinătăţii. Roza de sud, numită şi La Rose du Midi, este un dar din partea regelui Saint Louis şi este consacrată Noului Testament.


Museul Luvru este unul impresionant ca dimensiune este cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta, iar piramida din centrul sau este o contradictie dintre vechi si nou insa atat de bine incadrata.

Castelul Versailes nu pot zice mai mult de atat e fabulos si imaginar. Este ceva ce tine de istorie si nu crezi ca mai exista asa ceva acum in zile noastre.Nu pot zice prea multe despre el pentru ca doar l-am vazut la exterion aceasi cauza ,lipsa de timp, insa s-a meriat drumul pana la el asa macar sa il vezi.


Pentru cei care vor sa vada Parisul si nu au prea mult timp la dispozitie ai indum sa faca turul orasului cu autobuzele pentru turisti, acestea va ofera o panorama superba si in plus puteti asculta si istoria tuturor monumentelor de arta, de asemenea cu biletul cumparat poate fi folosit timp de doua zile asa ca puteti face escale la monumentele care doriti sa le vizitati mai indeaproape si apoi sa va cantinuati drumul cu aceasi companie insa alt autobuz.

2 comentarii:

  1. Draga mea,pentru mine inca mai este un vis,n-am reusit sa ajung inca la Paris.Sper ca in tr-o zi sa pot ajunge.I-mi doresc foarte mult sa merg la luvre.Dar pana atunci ma minunez de fotografiile pe care mi le arati!I-ti multumesc!pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare drag Gabriela....imiportant e sa crezi si intr-o zi si visul tau va deveni realitate

    RăspundețiȘtergere