vineri, 28 mai 2010

De ce nu avem si noi asa ceva

E o lume aparte...uiti ca exista civilizatie si te lasi purtat de val...de strigatul pasarilor si daca nu ar fi viziatatori zgomotosi ai zice ca esti intr-un colt de rai ...nu, nu e undeva departe de lumea civilizatiei e in oras insa intr-un loc aparte si cu totul deosebit e la Zoo din Koln.Anul acesta, mai exact in mai , am fost in vacanta si am avut ocazia sa vad una din cele mai frumoase gradini zoo din Europa. Cu numeroase specii ~~700 de specii pe 48 acri. Aici putoti vedea de la reptile, pasari fabuloase pana la elefanti ...toate in mediul lor natural fara custi cum este obisnuit la noi. Chiar daca intarea nu iti zice mai nimic, adica exteriorul gradinii zoologice , interiorul este fabulos. Te intapina cu specii de flamigo viu colorate care te duce in alta lume, o lume pe care pana acum iti era necunoscuta . Pentru a vizita intreaga garadina zoo iti trebuie cel putin 4 ore. Acolo de asemene este prevazut cu toate utilitatile inclusiv si fast-fodd si restaurante caci fiti siguri ca nu o sa vreti sa iesiti prea curand de acolo.

In interior sunt amenajate, in cladiri, spatii specifice zonei tropicale din America de Sud cu plate si copaci inclusiv pasari si alte mamifere. O alta casa e casa Madagascar acolo unde se pot vizita specii de pe acea insula. Insa atractia pentru copii si cei mari sunt maimutele , cimpazeii si elefantii .De asemene poate fi vizitat si acvariu si acesta la fel de boagat in specii de pesti plante animale acvatice

Nu trebuie de neglijat nici Gradina Botanica situata in imediata apropiere a gradinii zoo.Cu o impresionanta colectie de arbori si plane gradina botanica se remarca si prin asezarea sa parca lipsita de zgomotul urban.(prima poza)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu