sâmbătă, 27 iunie 2009

Nebunia de la ambasade

Nu toata lumea stie cat dispret poti gasi la usile unei ambasade, cat cinism si ura. Mi sa intimplat si mie sa ajung la ambasada Romaniei acum un an, pentru a deschide viza de intrare in Romania, poveste lunga pana aici dar ca sa scurtez sirul povestirilor va pot spune ce e o nebuneala mare, incepande de la cerinte si terminand cu informatiile pe care nu le poti obtine niciodata cu lamuririle de rigoare. Ei daca acum un an reuseai sa o scoti la capat cu acea viza va pot spune ca acum e nebuneala mare. Mare democaratie si mancarime dintre cele doua “ surori” intre cele doua maluri ale Prutului si aceasta ai a afecteaza nu numai pe cei care asculta cele ce se intapla ci mai ales pe cei care intra in raport direct cu mare politica. Odata cu asa zisa revolutie de la Chisinau s-au innasprit si cerintele de obtinere a vizei pentru moldoveni si culmea pentru a intra in Republica Moldova trebuie si acolo viza….deci un adevarat calvar pentru intreaga lume. Ei si daca te-ai nimerit sa faci nunta in perioada si tu esti de aici si ea din Moldova sau invers, iti iti vine sa ai lumea in cap. Nu nu mai din cauza ca se cer o mie de acte doveditoare si pe deasupra a aparut asa numitul cont care Ii se cere cetatenilor moldoveni. Ai spune ca ar fi ceva normal si firesc sa se ceara….da de unde fratilor sa le ceri moldovenilor un cont in euro cand ei nu au posibilitatea sa si-l faca si pe deasupra daca ar veni des in Romania pe o perioada mai mare ar fi ceva sa ceri…dar daca vine omu la un eveniment atunci de unde…..aici e mare intrebare. In plus ca sa nu intru prea tare in detaliile birocratiei va pot zice ca atata absurditate in unele cerinte nici nu va puteti imagina, atat ura si dispret nu credem ca poate sa arate un functionar, ca pana la urma asta sunt.
Ei da sa trecem pe partea cealanta a distractiei, viza pentru cetatenii romani. Alta probleme alta durere de cap. S-au gandit astia de la mare putere ca de ce romani nu ar trebui a isi faca si ei viza…ei na ca le tunat peste noapte si au pus si viza pentru romani. Ei pana aici ai zice ca toate bune si frumoase dar nu e asa. Ca sa iti faci acea viza de Rep. Moldova ti-ar trebui o invitatie de la Ministerul de Interne Biroul de Migratie si Azil, ei si pe linga acesta cerere care ti se elibereaza intr-o luna si tebuie depusa de o persoana din Republica Moldova ar mai trebui si acolo o serie de acte care nu poti sti de la bun inceput ce si cum...ca na le vine lor pe loc sa iti ceara ….ei si na mai bate omul un drum pana acasa si astepti sa trimiti tu acele acte…..durere de cap si acolo. Si daca aici in Romania au introdus vize pentru moldoveni ca asa a cerut UE in Moldova le-a introdus pentru ca asa au vrut ei si mai e o chestiune politica la mijloc dar care eu nu ma pot pronunta la momentul dat.
Ajungand la o concluzie va pot spune ca cel mai mult de suferit de la aceste conflicte politice o au oamenii de rand cei care sau gasit fericirea aici in Romania sau invers in Moldova sau rudele care vor sa faca o vizita; acestia au de suferit cel mai mult, insa unora nu le pasa…Isi aduc aminte ca cele doua popoare sunt frati numai la zilele comemorative, ca sunt romani si ca sunt un singur suflet ,vorbesc aceeasi limba, si aici vorbesc de cei de sus, nu fac nimic pentru a remedia problemea actuala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu