luni, 5 septembrie 2011

„Arta de cartier” invadeaza orasul

Blocur, monumente istorice, bănci…nimic nu iartă noua tendinţă a sec.XXI. „Opere de artă” abstracta, slogane, înscrieri obscene, caligrafii care nu reprezintă ceva anume au invadat orașul Galaţi. „Talentele” nu dorm, iar munca lor se iveşte peste noapte şi nimeni nu face nimic. Nu contest faptul ca unele dintre ele sunt interesante. Însa, ce mă deranje
ază, este locul unde sunt facute.

În zona Albatros, unde acum un an era o bancă comerciala, astăzi spatiu de închiriat, a devenit un loc unde tinerii îşi etaleaza aptitudinile.

Pe strada Domnească găseşti cele mai multe blocuri vandalizate de aceşti „ pictori”. Aici cele mai multe dintre ele sunt monumente istorice, unele nou renovate însă, toate au cîte un mic desen. Oare noua generaţie nu a învăţat să resptecte istoria?

Pe faleză sunt două panouri cu graffiti relizate de doi tineri de Ziua Marinei. Ce au facut ei acolo este frumos, iar ceilalti tineri ar putea lua un exemplu de la ei.

Şi dacă există acest fenomen si pe plaiurile mioritice, atunci de ce nu încearca să îşi manifeste talentul într-un mod civilizat? Ar putea să îşi procure panouri , să facă ce vor ei pe ele apoi să deschidă o expoziţie. Ar fi o strategie rentabilă pentru toată lumea. Însă pană atunci imaginea oraşului are de suferit, cu atît mai mult cu cît acest fenomen se extinde iar autorităţile nu fac nimic.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu