luni, 3 august 2009

vacanta....
Daca nu esti inca hotarit unde sa iti petreci vacanta sau luna de miere, daca vrei un loc mai putin calduros dar la fel cu soare si zile insorite atunci iti pot recomnada cu cea mai mare sinceritate sa alegi destinatia perfecta ....Germania....aici poti scapa de caldura asta nesuferita si poti vedea adevarata civilizatie si locuri pline de istorie si cultura/intelectuala/.
Am avut ocazia sa vizitez unul din marele orase frumoase si anume Koln sau Cologne cum i se zice in engleza pe locul patru ca marime dupa Berlin Hamburg si Munchen; un oras cu o istorie aparte si cu o cultura de nedescris.
Koln inseamna mai mult decat un oras cu o istorie, si nu se opreste doar la ea ci se impleteste cu contemporanul cu civilizata care la noi din pacate nu exista.
In Koln numarul monumentelor, cladirilor vechi si obiectivelor turistice este impresionant, intregul oras fiind un muzeu in aer liber care te asteapta sa ii descoperi frumoasa si indelungata istorie.
una din cele mai mari atractii turistice este catedeala din Koln- Dom."Catedrala din Koln, cu cele doua clopotnite cu varf ascutit, ametitor de inalte, construita intr-un stil aparte, care o face usor de recunoscut. A durat nu mai putin de 632 de ani pentru ca cea mai mare catedrala germana sa fie gata, un proiect ambitios si dificil. Fundatiile au fost puse in 1248 si daca la inceput s-a lucrat intr-un ritm alert, iar progresul a fost rapid, in scurt timp totul s-a impotmolit, iar lucrarile au fost abandonate.


Abia in secolul XIX constructia a reinceput, datorita interesului romantic pentru frumusetea stilului Evului Mediu, precum si datorita implicarii financiare si nu numai a Curtii Prusiei. Lucrarile au inceput pentru a doua oara in 1842 si au durat pana in 1880, iar terminarea lor a fost un adevarat triumf national. In interiorul cladirii se gasesc numeroase opere de arta religioasa, precum si obiecte de cult, de o rara frumusete si valoare inestimabila. "
"Domul din Köln numele oficial „Hohe Domkirche St. Peter und Maria” este
biserică romano-catolică . Patronul protector al domului este Simon Petru şi Maria, Maica Domnului. Domul din Köln are o înălţime de 157,38 m, fiind după Münsterul din Ulm a doua biserică ca înălţime în Germania şi a treia după Bazilica Notre-Dame de la Paix ca înălţime în lume. Ea este situată pe marginea de nord a graniţei de odinioară a aşezării romane, fiind în imediata apropiere a gării principale de cale ferată ca şi a podului „Hohenzollernbrücke” sau a unor muzee a oraşului. Fluviul Rin se află la ca. 250 m de clădirea domului care se află pe o colină putând fi văzut din depărtare. Construcţia impozantă a domului a fost clădită în stil gotic asemănător catedralelor din Sevilla şi Milano. Se poate observa combinarea armonioasă a elemetelor arhitectonice a stilului gotic medieval. Faţada gigantică de vest flancată de cele două turnuri ocupă o suprafaţă de peste 7.100 m2. "(sursa wikipedia).
Intreg orasul este impartit in doua si strabatut de Rin iar legatura intre cele doua parti ale orasului se face prin cele 8 poduri.Poduri care asigura o mai buna legatura intre cele doua maluri prin retele feroviare si terestre.
Daca vrei sa faci o plimbare pe Rin si sa admiri orasul si peisajele pitoresti o poti face o excursie cu vaporasul astfel te vei rasfata cu o mica "croaziera ". De asemene nu trebuie neglijate si parcurile din oras; superbe prin felul lor de organizare prin minunatele flori , iepurasi jucausi si ratustele cuminti in asteptare unui turist binevoitor si a micilor bunatati care i se ofera, fac totul ca intr-o lume de basm iar prospetimea iti aduce o nota de nostalgie interioara si de regret ca la tine acasa nu gasesti asa ceva , cu toate ca s-ar putea face.
Iar daca vacanta pentru tine inseamna soare si apa, plaja si distractie atunci iti pot spune ca aici poti gasi si acest lucru...undeva in apropierea stadionului FC Koln se gaseste acest loc. Bazine si loc de plaja si de relaxare toatala..fara zgomot si fara strigaturile obisnuite la noi" avem piatra de baie si namaol" deci intr-un cuvint liniste si pace pe melegurile germane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu